27 Kasım 2009 Cuma

Giresunspor-Kayseri Erciyesspor



Geçen hafta Antep'ten altın değerinde 3 puanla dönen Giresunspor,seyircisiz maçta Kayseri erciyesspor'la karşılaşıyor.Giresunspor'un sene başından bu yana ardarda 2 maç kazanamadığını düşünürsek bu maçın bir anlamda vites büyütmek anlamına geldiğini söylemek mümkün.
Gecen haftaya dönersek;kaleci Ramazan Köse maç 0-0'ken kurtardığı penaltıyla takımına hayat verdi.Aksi takdirde Giresun'un o maçtan galip gelmesi düşük bir ihtimal olurdu.Bu arada penaltıya sebep olan isim de tahmin edebileceğiniz gibi İsmail Güldüren'di..Takımına hiçbir katkısı olmayan bir futbolcu nasıl hala ilk 11'de görev alıyor anlamak güç.Kendisi bir de bu takımın kaptanı..
Her neyse,Erciyes maçına dönelim..Giresunspor kendi sahasında oynayacağı bu macı,bir önceki iç saha macında taraftarlarının cıkardıgı olaylar sebebiyle seyircisiz oynayacak.Bu bir dezavantaj gibi görünse de ben işin diğer tarafından bakıyorum.Giresunspor sahasında oynadıgı son iki macta da taraftarın yüksek performans beklentisine cevap veremedi,taraftarından tepki gördü.Bu kilit müsabakada olası bir taraftar tepkisinin bulunmaması takımın daha rahat oynamasını sağlayacaktır.

Erciyes macında Senol Demirci'nin oynayacak olmasını takım icin bir avantaj olarak göze carpıyor..Bu macta sakatlıkları devam eden Emrah Eren,Fırat Sezer ve Omer Kozen görev alamayacak.
Erciyes'in gecen haftaki performasını da göz önüne aldığımda,Giresunspor'un kolay bir galibiyet alacagını düşünüyorum.Maçın seyircisiz olması da futbolcuların şuanki psikolojik durumları acısından ayrı bir avantaj olarak göze çarpıyor.Sonucta sahasında oynadıgı son 2 mactanda da mağlubiyetle ayrılan bir takımdan bahsediyoruz..Son olarak Giresun'da oynanan Altay macında alınan mağlubiyet(3-1 den 3-4) ve maç sonrası taraftarların gösterdiği tepkiler takımı aşırı derecede demoralize etti.Bu bağlamda maçın seyircisiz olması makul görülebilir.
Ortasahada takımın gücüne güç katan Bülent Bölükbaşı ve forvet hattında görev alan Fabiano Oliveira ve Ricardo Pedriel bu maçta fark yaratacak oyuncular olacaktır.
İlk yarıda atılacak bir gol farklı galibiyeti getirebilir..Giresunspor icin rahat bir maç olmasını bekliyorum.
Skor tahmini:2-0,3-1

Giresunspor'a başarılar diliyorum..

Summary:After 2-0 won at G.antep belediye,players a bit relaxed.Finally they started to realize their power..This week opponent is Kayseri Erciyesspor.After their awful performance last week,I really believe that Giresunspor can win them..İt will be easier than seems..
İmportant player Senol Demirci is back..
This match will play without supporters,but I think this situation wont be disadvantage for home team.Certainly Giresunspor supporters are big advantage for the team.But,after two lost at Giresun(0-1,3-4), supporters were very angry to players..That situation made negative effect on players..They couldnt show their real performance.Now players are relax,they will show themself and take clear winning against Kayseri Erciyesspor..
Result predict:2-0,3-1


Good luck..
Korkut Ali Ferah

Seyircili maça hasret



Geçen haftayı galibiyetle kapayan Giresunspor bu hafta Kayseri erciyesspor'la karşılaşacak.Altay maçında tribünlerden atlayan bir taraftarın sahaya girmesi ve hakem Bünyamin Gezer'in üzerine yürümesi sebebiyle bu karşılaşma seyircisiz oynanacak..
Erciyes maçını da oynanmış sayarsak,Giresunspor 13 maçın 3'ünü seyircisiz oynamış oluyor.Bu takım zaten sahasının bakımda olması sebebiyle Giresun'da oynaması gereken 4 maçı İstanbul'da oynadı.Üstüne bir de seyircisiz maçları eklediğimizde ortaya trajikomik bir istatistik çıkıyor.
Ligde 13.haftaya girdiğimiz şu günlerde Giresun'lular,takımlarını Atatürk stadında sadece ve sadece 2 kez izleyebildiler.(Hafta içi oynanan kupa maçını dahil etmiyorum)
Taraftar profilinin değişmeyeceğini de düşünürsek bu ceza büyük ihtimalle son olmayacak.Bakalım Giresunspor,13 kasım'da sahasında Konyaspor'la karşılastıktan sonra,birdahaki "seyircili" maçını ne zaman oynayacak!?

Seyircisiz maçların bu derece sıradanlaştığı Giresun şehirinde,bence bundan sonra 'Seyircili' oynanacak maçlar öncesi anonslar yapılmalı,halk bilgilendirilmeli.Tabii ki bu işin esprisi..Umarım Kayseri erciyesspor maçı,Giresunspor'un bu sene seyircisiz olarak oynacağı son maç olur.


Korkut Ali Ferah

21 Kasım 2009 Cumartesi

Giresunspor-Gaziantep belediyespor

Lige verilen arayı çok iyi değerlendiren Giresunspor,yarın Antep belediyespor'la çok kritik bir 9o dakika oynayacak..Buradan alınacak puanların önemi büyük.Maç öncesinde takımdaki sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu göze çarpıyor.Eksiklere gelin birlikte gözatalım.
Fırat Sezer(Sakat)**:Hem defansın hem de ortasahanın solunda görev alabilen bir oyuncu.Başarılı bindirmeler yapabiliyor.Yararlı bir oyuncu,2 haftadır sakat oluşu takım için handikap.Bu maçta en azından İsmail Güldüren'in yedeği olabilirdi.
Senol Demirci ***(cezalı):Belki de en önemli eksik.Fırat gibi o da hem defans hem de ortasahanın solunda görev yapıyor..Senol son haftaların en formda ismiydi.Gecen hafta gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düştü.
Volkan Bekiroglu*(cezalı):Sezon başından beri varlık gösteremedi..Yokluğu hicbir sıkıntı yaratmayacak.
Emrah Eren(Sakat)*:Volkan gibi Emrah da 'yokları' oynuyor..Oynadığı maçlardaki silik futboluyla beklentileri boşa çıkardı.
Kürsat Ergun Aydın**(sakat):Ön libero mevkiinde görev alıyor.Savascı bir futbolcu.Sakatlığı takım icin kötü oldu ama alternatifi mevcut.

Teknik direktör Levent eriş bu maçta kale ve defansta değişikliğe gidecek.Ödemelerde yaşanan sıkıntıyı kafasına fazlasıyla takan kaleci Eser Altın'ın yerine Ramazan köse forma giyecek.
Defansta ise bu haftaya kadar stoper mevkiinde görev alan İsmail Güldüren,belki de yıllar sonra sol bek olarak görev alacak.İsmail'in sol beke kaymasıyla,geri 4'lünün şöyle oluşması bekleniyor;solda İsmail,ortada Gencer Cansev-Özgür Bayer,sağda Feridun Sungur..
Levent hoca,İsmail'in sol bekteki performasını görmek daha doğrusu geri 4'lünün birbirine biraz daha alışmasını sağlamak icin geçen hafta bir hazırlık macı yaptı.Trabzonspor'la yapılan maç 1-1 sona erdi.Bu karsılasmada yukarıda bahsettiğim defans 4'lüsü denendi.Başarılı olduğu söylenebilir.İsmail'i de bir Superlig takımına karşı oynadığı için midir bilinmez daha hırslı gördüğümü söylemeliyim.
Ortasahada Bülent Bölükbaşı fark yaratmaya devam ediyor.Adamdaki hırsta hazırlık maçında dahi bir eksilme söz konusu olmuyor.Performansı da alkıslanacak düzeyde..Bülent Bölükbaşı gerektiğinde hem defansa hem de hücüma yardımcı oluyor,arkadaslarını rahatlatıyor.Yarınki antep belediyespor macında,forvet oyuncuları Pedriel ve Fabiano oliveira'yla birlikte takımın en önemli oyuncuları arasında.
Lige verilen aranın takıma gerçekten yararı oldu.Sıkısık mac trafiği sebebiyle yorgun düşen oyuncular dinlendi.Kadroya giremeyen Hasan Ücüncü ve Ali sakal'la yollar ayrıldı.Gecen senenin önemli oyuncusu Anton Alex yeniden kadroya kazandırıldı.Takım havasına önemli katkılar sağlandığını düsünüyorum.Antep belediyespor karsısında alınacak 3 puan benim için hiç ama hiç sürpriz olmayacak..Giresunspor'a başarılar diliyorum.

Korkut Ali Ferah

20 Kasım 2009 Cuma

BANK ASYA 1.LİGİNİN ZAYIF HALKALARI




Yukarıda pek de yabancı olmadığınız iki futbolcuyu görmektesiniz.Bunlardan biri Hakkı Hocaoğlu..Bir diğeri ise İsmail Güldüren..Bu iki futbolcunun birçok ortak yönü bulunuyor..Her iki isim de stoper mevkiinde görev alıyorlar..Her iki ismin de fazla kiloları var..Her iki oyuncu da kariyerlerinde son viraja girmiş durumda..Son olarak ve belki de en önemlisi,her iki oyuncu da formasını giydikleri takımların kötü performasında başrol oynamakta.

Öncelikle Hakkı'dan bahsetmek istiyorum.34 yaşında emekliliğine adım adım yaklaşan bir isim.Geçen sene Giresunspor'a başkan Olgun Peker'in Superlig'de forma giymis oyuncu kontenjanından transfer olmuştu.Tabii o günlerde Giresunspor taraftarı bu transferle mest olmuştu.Hatta taraftarların büyük bir kısmı akıllarında olusturdukları ilk 11'de Hakkı'ya banko olarak yer veriyorlardı.Ligin başlamasıyla birlikte taraftarın beklediği gibi Hakkı ilk 11'deki yerini aldı fakat Giresunspor onun görev aldığı maçlarda galibiyet yüzü göremedi..Tecrübeli futbolcu oynadığı her maç,yaptığı hatalarla saç baş yoldurdu.Fazla kiloları tecrübesinin önüne geçti..Böyle olunca ilk 11'deki yerini kaybetti.Sonraki aylarda ise Giresunspor'dan ayrılmak zorunda kaldı.Bu sene ise kendini 'Hakkı Hocaoğlu' yapan Samsunspor'a vefa borcunu ödemek için transfer oldu.Bu kez daha farklı bir kontenjan onu mac kadrosuna itti,o da 'ağabey' kontejanıydı.13.haftaya girdiğimiz şu günlerde,Hakkı Hocaoğlu'lu Samsunspor Bank asya 1.liginde kötü günler yaşıyor..

Gelelim İsmail Güldüren'e;30 yaşındaki bir futbolcuya göre fazlasıyla tecrübeli bir isim.Güldüren yıllardır Superlig'de çeşitli takımlarda forma giymiş,Fenerbahce'ye transferiyle kariyerinde zirve yapmış bir futbolcu.Bu sene başında lige iddaalı giriş yapmak isteyen Giresunspor'a transfer oldu.Giresunspor cephesinde,Hakkı transferinde olduğu gibi bu transfer de gayet başarılı görüldü.Fakat ligin başlaması,izleyenlere iki oyuncu arasında performans açısından hiçbir fark olmadığını gösterdi.İsmail de fazla kilolarıyla hızını iyice kaybetmiş durumda.Arkasına atılan her top tehlike yaratıyor.O rakip forveti ısıran adam adama oyunundan da eser kalmamış.Güçlü bir forvetle mücadele etmesi şu haliyle imkansız.(9.haftada oynanan Adanaspor macında Emre Aktaş'ın İsmail'i ne kadar kötü durumlara düşürdüğünü izleyenler bilir).Bunca olumsuzluğa rağmen İsmail Güldüren bir şekilde ilk 11'deki bir şekilde yerini alıyor.Almaya da devam edecek gibi görünüyor..Giresunspor'un en zayıf halkası İsmail Güldüren'in yakın zamanda form tutmasını diliyorum.
Korkut Ali Ferah

12 Kasım 2009 Perşembe

BAŞLIYORUZ!


Blog'uma hoşgeldiniz..
Profesyonel futbol liglerinde mücadele eden bölgemiz takımlarının,maç öncesi analizleri ve maç kritiklerini yazılarımda bulabileceksiniz..